Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Štrajkači odbili predlog, gladuju do kraja
 
 

Štrajkači odbili predlog, gladuju do kraja

ratko mitrovicBivši radnici građevinske firme "Ratko Mitrović" odbili su ponuđeni predlog o isplati zaostalih zarada kako bi prekinuli štrajk glađu, kao i predlog zaštitnika građana Saše Jankovića da nastave protest, ali da ne ugrožavaju živote. "Predlog nije prihvatljiv, jer nemamo adekvatne garancije da će biti i realizovan", rekao je novinarima predsednik Štrajkačkog odbora Predrag Radović i istakao da radnici nastavljaju štrajk glađu sve dok, kako je rekao, ne dobiju pare.

On je naveo da je za radnike predlog neprihvatljiv jer zahteva period čekanja od gotovo dva meseca za isplatu novca.

Određena sredstva za ranije izvršene radove preduzeća gradska uprava treba da uplati, zatim novac mora da se prebaci na njihove račune, a ta procedura će potrajati jer je preduzeće u stečaju, rekao je Radović.

Njima je ponuđen predlog da Fond solidarnosti uplati sredstva za dve plate i doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje za devet meseci, a dugovanja za ostale zarade preduzeće "Ratko Mitrović" tek pošto naplate potraživanja od naručilaca izvođača radova, među kojima je i Skupština grada Kragujevca.

Iz stečajne mase radnicima bi trebalo da se uplate i doprinosi za penziono osiguranje za više od godinu dana.

U preduzeću "Ratko Mitrović" stečaj je uveden 19. marta, a dan kasnije svih 110 radnika dobilo je rešenje o otkazu.

Štrajk glađu započeli su 11. aprila, tražeći isplatu zarada za više od dve godine.

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');