Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Počela izgradnja nove "četvorke"
 
 

Počela izgradnja nove "četvorke"

izgradnja cetvorkeSimboličnim polaganjem kamena temeljca danas je počela izgradnja objekta ambulante broj 4 i školskog dispanzera. Zajednička zgrada dve zdravstvene ustanove imaće oko 1.200 kvadrata na četiri nivoa, a nalaziće se u ulici Svetozara Markovića, pored Dispanzera za žene. Kamen temeljac budućeg objekta dve zdravstvene ustanove, ambulate broj 4 i školskog dispanzera, simbolično su položili gradonačelnik Veroljub Stevanović i njegovi saradnici. Stevanović je istakao da će građani konačno dobiti ambulantu koja im je, voljom države, oduzeta.

On je istakao da je neverovatno da, iako su prošle godine, Ured još nije priveden nameni, te da je ova zdravstvena ustanova praktično i dalje mogla da se nalazi na istoj lokaciji.

"Ali, izgradnjom ovog objekta rešavamo te probleme. Ambulanta broj 4 biće konačno smeštena u adekvatnom prostoru, a školskim dispanzerom rešavaju se i problemi Kliničkog centra", istakao je gradonačelnik.

U lokalnoj upravi ističu da će se, kada ovaj objekat bude završen, steći uslovi i za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite.

"Izmeštanjem školskog dispanzera otvara se mogućnost za razvoj dečije hirurgije u Kliničkom centru. Sa druge strane novi objekat zdravstvene stanice grad će opremiti savremenom medicinskom opremom", najavio je Dr Aleksandar Živanović, član Gradskog veća za zdravstvo.

Novi objekat u ulici Svetozara Markovića trebalo bi da bude izgrađen do jeseni, pošto izabrani izvođač radova, konzorcijum „Projektomontaža - Deneza M“ ima rok od pet meseci da završi ovaj posao. Radove vredne 88 miliona dinara grad Kragujevac platiće tek po završetku izgradnje.

Izvor: RTS

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži