Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Radnici prihvatili predlog, ali traže garancije
 
 

Radnici prihvatili predlog, ali traže garancije

strajk radnikaBivši radnici kragujevačkog gradjevinskog preduzeća u stečaju "Ratko Mitrović" u petak su prihvatili predlog za isplatu dugovanja bivšeg vlasnika firme, ali će nastavili štrajk gladju dok ne dobiju garancije da će im potraživanja biti isplaćena. Štrajk je počeo 11. aprila jer bivši radnici tog preduzeća ne mogu da naplate zaostale zarade, za šta imaju pravosnažne sudske presude. Predsednik Organizacionog odbora štrajka gladju Predrag Radović je rekao agenciji Beta da su radnici u četvrtak odbili predlog o isplati zaostalih zarada jer "ga nisu razumeli".

Predložena je isplata dve i po zarade iz Fonda solidarnosti Republike Srbije u iznosu od oko 55.000 dinara, a de se ostatak isplati iz naplate potraživanja preduzeća prema investitorima, medju kojima je i grad Kragujevac.

Od gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića danas je zatraženo da da garancije za obećanu isplatu, jer radnici više nikom ne veruju "na reč".

"Nastavljamo štrajk gladju, iako su radnici iscrpljeni", rekao je Radović.

Izvor: naslovi.net

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');