Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac SAOP aplikacija znanjem doprinosi većoj konkurentnosti privrede Kragujevca
 
 

SAOP aplikacija znanjem doprinosi većoj konkurentnosti privrede Kragujevca

softwareKompanija SAOP, vodeći proizvođač poslovnih aplikacija za preduzeća i javne ustanove, je u saradnji sa Gradskim Većem grada Kragujevca održala seminar za preduzeća, na kojem su predstavljene dobre prakse i rešenja za poboljšanje podrške pri donošenju poslovnih odluka. Centralna tema seminara bila je upotreba modernog poslovnog informacionog sistema sa aspekta koristi i prednosti u pravcu razvoja poslovanja. Prenoseći svoja dosadašnja dobra iskustva, SAOP-ovi stručnjaci su takođe predstavili napredne mogućnosti informacionog rešenja iCenter u obezbeđenju efikasnijeg poslovanja.

»Donošenje poslovnih odluka nikada nije bilo lako za rukovodstvo, pogotovo kada nemaju na raspolaganju tačne i pravovremene informacije o dosadašnjem radu, analizu i plan. Danas, oslanjajući se na savremena informaciona rešenja, uspešne privrede se mnogo lakše nose sa raspoloživošću informacijama od kojih zavise buduće odluke i poslovni koraci.«, rekao je na otvaranju skupa Dragan Stevović, Član Gradskog veća grada Kragujevca za lokalnu samoupravu, regionalni razvoj i saradnju sa Vladom Srbije.

»Raduje nas to što je lokalna samouprava grada Kragujevca u nama prepoznala partnera koji može da doprinese povećanju konkurentnosti njihove privrede. Kragujevac za SAOP predstavlja zaista stratešku lokaciju, s obzirom da je to najatraktivnija investiciona destinacija u centralnoj Srbiji.«, rekla je Sonja Šinigoj, direktor SAOP. U ovoj oblasti (Šumadijskom i Pomoravskom okrugu) posluje više od 4.000 firmi, a samo u Kragujevcu u poslednje tri godine zabeleženo je više od 400 miliona evra investicija u sektorima kao što su proizvodnja, trgovina i građevinarstvo. SAOP je u ovom delu Srbije dobio strateškog poslovnog partnera, preduzeće WIN TIM, koje radi na lokalizaciji SAOP-ovih poslovnih rešenja iCenter i miniMAX za srpsko tržište i već više od decenije je SAOP-ov ključni razvojni partner.

Srpska privreda je za SAOP i druge proizvođače poslovnih programa veliki izazov, s obzirom da po najnovijim podacima Saveza za statistiku poslovne informacione sisteme (ERP) upotrebljava svega 12% preduzeća, od kojih je više od 80% iz ranga velikih preduzeća. Osnovni razlozi za ovo su nedostatak znanja o mogućnostima i prednostima ERP sistema, neuređenost i nestabilnost čitavog tržišta, nelikvidnost ali i neznanje o prednostima ovih sistema od strane najvišeg rukovodstva. »Osnovna svrha seminara bila je upoznavanje sa prednostima koje poslovanju preduzeća donose ovako napredna rešenja, kao što je iCenter,« rekao je Sandi Boršo, direktor prodaje i marketinga u SAOP-u. Očekujemo da će tržište ICT rešenja kroz integraciju Srbije u evropske tokove i povećanje direktnih stranih investicija sazreti brzo i na strani ponude i tražnje što za SAOP otvara nove mogućnosti, posebno u pogledu razmene dobre poslovne prakse.«

Srpska preduzeća danas prosečno ulažu u informacione tehnologije 0,5 odsto svog godišnjeg prihoda, što je 8 puta manje od proseka uspešnih kompanija širom sveta. Kako je rekao Boršo, položaj sektora informacionih i komunikacionih tehnologija ubrzano se poboljšava, što se vidi i kroz rast investicija i zapošljavanje stručnjaka iz ovih oblasti, koji je veći čak i od svetskog proseka.

Izvor: personalmag.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži