Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ronioci očistili jezero u Šumaricama
 
 

Ronioci očistili jezero u Šumaricama

jezero sumaricePovodom Dana planete Zemlje, ronioci klubova ''Zastava'' i ''Kragujevac'' očistili su podvodni deo jezera u Šumaricama. Da bi Kragujevčani mogli da se nesmetano rashlade tokom leta, ronioci su čistili dubine jezera, simbolično, baš na Dan planete Zemlje. Klub ''Zastava” koji su pre dve i po decenije osnovali zaposleni u nekadašnjem kragujevačkom gigantu, danas broji tridesetak članova. Kolege iz mlađeg kluba ''Kragujevac'', osnovanog 2009. godine, takođe su učestvovale u podvodnom čišćenju otpada.

Koliko je ovaj poduhvat naporan, govori i podatak da ronioci sa sobom nose opremu težine i do 60 kilograma.

Spas od letnjih vrelina mnogi gradjani pronalaze na Šumaričkom jezeru.

Da bi ovo ''kragujevačko more” bilo spremno za kupališnu sezonu ponovo su se pobrinuli ronioci, a da tako i ostane zadatak je svih nas.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');