Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Još osam miliona dinara za turističku signalizaciju
 
 

Još osam miliona dinara za turističku signalizaciju

goran petkovicTurističkoj organizaciji Kragujevca je, za drugu fazu projekta turističke signalizacije grada, odobreno oko osam miliona dinara, izjavio je juče državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković. Naglašavajući da je to Ministarstvo obezbedilo 5,9 miliona dinara, a gradska vlast 1,9 miliona dinara, Petković je podsetio je u prošloj godini resorno ministarstvo sa četiri miliona dinara sufinansiralo postavljanje osnovne turističke infrastrukture u Kragujevcu, a lokalna vlast učestvovala sa oko 800.000 dinara.

"Ideja druge faze projekta jeste obeležavanje pešačke signalizacije, zatim turistička signalizacija okoline Kragujevca, posebno spomen-parka 'Šumarice' ali i ostalih važnih atrakcija u okolini grada", kao što su manastiri i botanička baština.

Izražavajući zadovoljstvo što je odobren projekat druge faže turističke signalizacije Kragujevca, direktorka Turističke organizacije Snežana Milisavljević je kazala da očekuje da će taj posao biti završen tokom leta.

"Do kraja aprila pokrenućemo postupak javnih nabavki i kada neophodna procedura bude završena izabraćemo izvođača radova i planiramo da tokom letnjim meseci postavimo turističku signalizaciju na području grada, na opštinskim putevima i ulicama", rekla je Milisavljević.

Ona je istakla da će odgovarajućom turističkom signalizacijom biti obeležen spomenik u Šumaricama, ali i "da će na platou u centru grada biti postavljen interaktivni izlog".

Izvor: Biznisnovine

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');