Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Napravili smo hamer
 
 

Napravili smo hamer

hamerNovo terensko vozilo, popularno prozvano „srpski hamer”, koje služi za prevoz ljudi, tereta i saniteta, svečano je predstavljeno u fabrici „Zastava kamioni”. Prostorije fabrike obišao je ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji je izrazio nadu da će ovo terensko, neborbeno vozilo naći primenu u Vojsci Srbije. - Ovo vozilo je rezultat rada stručnjaka „Zastava kamiona” i Vojno-tehničkog instituta i predstavlja želju da nastavimo sa opremanjem vojske domaćim proizvodima. Time podstičemo proizvodnju robe za potrebe vojske, ali i za izvoz, u našoj zemlji - rekao je Šutanovac.

S ministrom je u obilasku fabrika bio i ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović, koji je najavio da će za nekoliko sedmica predstavnici američke kompanije AMG, koja proizvodi „hamer”, posetiti „Zastava kamione”.

- Ta fabrika u Evropi ili na Bliskom istoku traži partnera s kojim bi sklapala nova vozila i remontovala stara. Razlog za to je velika prodaja vozila i problem s njihovim održavanjem i remontom u iračkoj i avganistanskoj vojsci - naveo je Petrović.

Iz te kompanije, inače, treba da stigne 21 „hamer” za potrebe Vojske Srbije.

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');