Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac VIDEO:"Dan Palestine": Kragujevac u znaku marama a la Jaser Arafat
 
 

VIDEO:"Dan Palestine": Kragujevac u znaku marama a la Jaser Arafat

dani palestineU Kragujevcu je juče održana manifestacija "Dan Palestine" kojom su Kragujevčani bili u prilici da se kroz pesmu, igru i hranu upoznaju sa kulturom i tradicijom te zemlje.  Manifestaciju je otvorio ambasador Palestine u Srbiji Muhamed Nahana koji je poručio da su Palestina i Srbija prijateljske zemlje, da se njihovi građani razumeju i osećaju, jer su prošli iste nevolje i slične tegobe.

- Mi smo slični po tome što smo napadnuti od drugih, što su drugi otimali deo naše i vaše zemlje i što je jedan deo naših i vaših građana doživeo izbeglištvo - rekao je ambasador Palestine i dodao da su to razlozi održavanja ove manifestacije u Kragujevcu.

Predstavnici ansambla "Međana" iz Jerusalima, KUD "Gradimir" iz Beograda, i Centar za negovanje kulture i tradicije "Abrašević" iz Kragujevca potpisali su danas povelju o bratimljenju i saradnji.

Palestinski grad Jerihon i Kragujevac u nedelju, 6. maja, kada ovaj grad obeležava svoj dan, potpisaće povelju o bratimljenu čime će i formalno biti potvrđena prijateljska saradnja ova dva grada.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');