Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac KRAGUJEVAC: Lista Zajedno - URS ubedljivo prva
 
 

KRAGUJEVAC: Lista Zajedno - URS ubedljivo prva

verkoNa lokalnom nivou, u Kragujevcu je ubedljivo sa više od 40 odsto osvojenih glasova pobedila lista političke grupacije Veroljub Verko Stevanović - Zajedno za Kragujevac - Ujedinjeni regioni Srbije. Drugi su naprednjaci sa 19,5 odsto, a treće demokrate koje su osvojile oko 14 odsto glasova. Za socijaliste je na lokalnim izborima glasalo oko deset odsto Kragujevčana, dok se za DSS opredelilo 5,5 odsto birača.

Prema prvim preliminarnim podacima Gradske izborne komisije, u prvom krugu predsedničkih izbora kandidat SNS Tomislav Nikolić u Kragujevcu je osvojio 30,23, a lider DS Boris Tadić 22 odsto glasova. Treći je kandidat SPS Ivica Dačić sa 13,13 odsto glasova, zatim Zoran Stanković ispred URS-a sa 12,47 odsto, dok je za lidera DSS dr Vojislava Koštunicu u centru Šumadije glasalo oko sedam odsto birača.

Na parlamentarnim izborima u Kragujevcu je koalicija stranaka Pokrenimo Srbiju, sa Srpskom naprednom strankom na čelu, osvojila 29,57 odsto glasova, a na drugom mestu je izborna lista Izbor za bolji život - Boris Tadić sa 19,39 odsto glasova. Treća je lista Ujedinjenih regiona Srbije za koju je glasalo 14,49 odsto Kragujevčana koji su juče izašli na birališta. Za SPS se u Kragujevcu izjasnilo oko 13 odsto birača, a za listu Preokret (LDP - SPO) 5,55 i za DSS nešto više od pet odsto glasača.

U Kragujevcu se juče glasalo na 166 biračkih mesta, a na birališta je, prema preliminarnim podacima, izašlo nešto ispod 60 odsto od ukupno 152.670 upisanih u biračke spiskove.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži