Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Postizborna koalicija sa SPS i LDP
 
 

Postizborna koalicija sa SPS i LDP

verkoPolitička grupacija Veroljub Verko Stevanović: Zajedno za Kragujevac - Ujedinjeni regioni Srbije ubedljivo je sa 37,28 osvojenih glasova pobedila na minulim lokalnim izborima u Kragujevcu. Grupacija na čelu sa aktuelnim i budućim gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem u novom sazivu kragujevačke gradske Skupštine, koja broji ukupno 87 odborničkih mesta, imaće 38 mandata.

Koalicija Pokrenimo Kragujevac - Tomislav Nikolić dobila je 18,13 odsto glasova, ili 18 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu, dok je za listu „Izbor za bolji život - Boris Tadić“ u centru Šumadije glasalo 12,58 odsto, čime su demokrate obezbedile 12 mandata. Koalicija SPS - PUPS - JS ovde je dobila 9,99 odsto glasova, koji vrede 10 odborničkih mandata. Lista „Preokret - Čedomir Jovanović“ osvojila je 5,59 odsto glasova, ili pet odborničkih mandata. U Kragujevcu je na lokalnim izborima cenzus prešla i DSS, sa 5,28 odsto glasova. Ispod crte je, što je donekle iznenađenje, ostala Srpska radikalna stranka.

Nosilac izborne liste „Zajedno - URS“ Veroljub Stevanović izjavio je da je zadovoljan ubedljivom pobedom, ali ne i rezultatom grupacije na čijem je čelu.

On je, neposredno nakon okončanja izbora, najavio da će grupacija Zajedno - URS novu gradsku vlast formirati sa SPS-om i koalicijom Preokret, sa kojom zajedno, prema njegovim rečima, ima sličnu viziju daljeg razvoja Kragujevca.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');