Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nedelja Crvenog krsta u Kragujevcu
 
 

Nedelja Crvenog krsta u Kragujevcu

crveni krstPovodom Svetskog dana Crvenog krsta u Kragujevcu je organizovan tradicionalni prijem prvaka u ovu humanitarnu organizaciju. Nedelja Crvenog krsta i dan kada se u svetu obeležava humanost, u Kragujevcu počinje edukacijom najmladjih. Mališani su u sportsku halu „Park“ došli da saznaju šta je to humanost i zašto postoji Crveni krst. Nedelja Crvenog krsta biće obeležena brojnim aktivnostima koje će biti organizovane do 15. maja.

U svečanom salonu Skupštine grada biće nagradjeni pobednici konkursa likovnih i literarnih radova na temu ''Pričajmo o zdravlju“, biće obeležen i nacionalni Dan dobrovoljnih davalaca krvi, a planirana je i akcija ''Selu u pohode'', kao i obeležavanje ''Nedelje usta i zuba''.

Tokom nedelje Crvenog krsta sve bebe rodjene od 11. do. 15 maja prilikom odlaska iz kragujevačkog porodilišta dobiće prigodne poklone.

Uz sve to, tokom maja će biti organizovani i programi sa starima, gradsko takmičenje učenika u pružanju prve pomoći, i četiri akcije dobrovoljnog davanja krvi za studente.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');