Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Na Sajmu u KG i "bitni igrači"
 
 

Na Sajmu u KG i "bitni igrači"

sajmisteU Kragujevcu je otvoren Sajam proizvodjača autodelova jugoistočne Evrope SEE Auto CompoNet 2012, koji je okupio više od 100 učesnika. Na tom sajmu učestvuju proizvođači autodelova, opreme, komore i autoklastera iz Italije, Francuske, Slovačke, Makedonije, BIH, Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Na trodnevnom sajmu, koji je organizovala Regionalna privredna komora Kragujevac, biće organizovano oko 360 razgovora potencijalnih poslovnih partnera, proizvodjača i kupaca, što je dvostruko više nego prošle godine.

"Razgovori privrednika su posebna prednost sajma jer pored predstavljanja proizvoda na štandovima, ima i onih učesnika koji dolaze isključivo zbog razgovora sa potencijalnim poslovnim partnerima koji se zakazuju", rekao je predsednik Regionalne privredne komore Kragujevac Dušan Puača.

Program "Dan Italije" biće održan sutra i posvećen je predstavljanju italijanskih kompanija i institucija.

Na ovogodišnjem, trećem po redu, Sajmu proizvođača autodelova u Kragujevcu učestvuju 22 preduzeća iz italijanske oblasti oblasti Frijuli Venecia Đulija.

Ministar te regije za međunarodnu saradnju privrednika Elio Dajana je rekao novinarima da su na Sajmu prisutni "bitni igrači", kompanije, privredne komore i tehnološki parkovi koji donose inovacije u procesu proizvodnje i proizvodima.

On je naveo da italijanska preduzeća imaju punu podršku u internacionalizaciji poslovanja, traže pravog partnera u Srbiji, pošto ta preduzeća imaju mogućnost da otvori granice poslovanja ka tržištima Rusije, Belorusije, Turske i Ukrajine.

Predsednik državne kompanije "Finest", koja predstavlja preduzeća sa severa Italije, Renato Pujati je rekao novinarima u Kragujevcu da Vlada Srbije nudi mnogo pogodnosti za firme koje su zainteresovane da investiraju u Srbiji, koja je odskočna daska za druge zemlje van Balkana.

On je naveo da je "Finest" pre godinu dana pokrenuo projekat "Destinacija Kragujevac", koji treba da prati privrednike koji su zainteresovani da dođu u Srbiju i da im tehničku i finansijsku podršku.

"Sada smo spremni za konkretne projekte koje treba da realizijemo zajedno sa Privrednom komorom u Kragujevcu i italijanskim firmama koje će ulaziti u segment auto industrije, ali i u druge oblasti investiranja u Srbiji", rekao je Pujati.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');