Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Bebe okupiraju Kragujevac: Posle jučerašnje 22 prinove, stiglo 12 novih porodilja
 
 

Bebe okupiraju Kragujevac: Posle jučerašnje 22 prinove, stiglo 12 novih porodilja

bebe02Porodilište kragujevačkog Kliničkog centra i danas tuče sve rekorde. Posle 22 bebe koje su rođene za prehodnih 24 sata, danas prinove očekuje još 12 porodilja. Kako je za "Blic" izjavio profesor dr Miroslav Folić, "lekari i osoblje imaju pune ruke posla, pa su pojedine majke morale da čekaju i na red da dođu na sto za porođaj".

Skoro 20 godina nismo imali toliko trudnica, ali je sve prošlo u najboljem redu, deca su zdrava, majke su dobro. Radile su dve ekipe Ginekološko akušerske klinike. Umorni smo, ali smo srećni i zadovoljni, jer su deca najveća radost. Prosečno se rađa sedam beba, a mi smo u jednom danu dobili tri puta više. Imali smo 17 porodilja, a od njih su dve donele na svet dvojke, a poslednja tog dana je rodila trojke. Trčalo se i radilo kao nikada do sada - kaže Miroslav Folić.

Majka koja je sa trojkama stavila „jagodu na šlag“ lepog bebi-dana, je Mihrija Škrijelj. Ona ima 25 godina, iz Tutina je, a u Kragujevcu je provela više od mesec dana pre porođaja.

- Rodila sam tri prelepe devojčice. Moj muž Edin je presrećan, već smo smislili imena za dve, a za treću ćemo uskoro... Radosni smo, ovo su nam prva deca. Spremamo slavlje koje će da počne onda kada izađemo, nas petoro iz bolnice, i kada dođemo kući. Ustala sam i videla svoje bebe, i nemam reči kako da vam kažem koliko sam radosna - kaže Mihrija.

Stručnjaci koji u porodilištu rade decenijama tvrde da je navala beba posledica „veselog avgusta i sepembra“.

Malo letovanja, malo svadbi, i eto novih prinova koje sižu sa svih strana. Roditelji sretni, doktori imaju pune ruke posla, a bebe su napunile krevece i inkubatore. 

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');