Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Međunarodni lutkarski festival u Kragujevcu
 
 

Međunarodni lutkarski festival u Kragujevcu

lutkarski festivalPredstavom "Pinokio", u izvođenju prošlogodišnjeg pobednika Pozorišta lutaka iz Mostara, u Kragujevcu je počeo 14. Međunarodni lutkarski festival "Zlatna iskra". Na Međunarodnom lutkarskom festivalu "Zlatna iskra" do subote će se predstaviti 19 pozorišta, uključujući 14 iz inostranstva. Sloveniju predstavljaju pozorišta iz Maribora i Ljubljane, a Hrvatsku teatri iz Zagreba i Slavonskog Broda.

Publici će se predstaviti i gosti iz Šangaja, umetnici iz Rumunije, Ukrajine i Rusije, a prvi put na festivalu učestvuje i pozorište iz Londona.

Na festivalu će nastupiti i Pozorište mladih iz Novog Sada, Lutkarska scena iz Zrenjanina i Dečje pozorište iz Subotice.

Festival je otvorio pisac Vidosav Stevanović. Domaćin Festivala je kragujevačko Pozorište za decu, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture Srbije i Skupština Kragujevca.

Predstave na proteklih 13 festivala gledalo je oko 70.000 mališana, a na jedinstvenom lutkarskom festivalu u Srbiji je do sada učestvovalo oko 150 pozorišta.

Predstave se igraju na scenama Pozorišta za decu i Knjaževsko srpskog teatra, a ulaz je besplatan.

Izvor: Akter

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');