Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Natalitet u Kragujevcu ipak mali
 
 

Natalitet u Kragujevcu ipak mali

beba03Iako je u Kragujevcu prošle nedelje postignut rekord u broju rodjenih beba, od početka 2012. rodjeno je oko osamdeset dece, čiji je makar jedan roditelj sa područja grada manje u odnosu na isti period prošle godine. U matične knjige rodjenih je u 2012. godini upisano 444 novih Kragujevčana. Srbijom je prošle nedelje odjeknula vest da je u Kragujevcu postignut rekord u broju rodjenih beba, čak devetnaest u roku od 24 časa.

Mnogi su se ponadali da je ova brojka pokazatelj novog trenda porasta broja Kragujevčana.

Iako je od početka 2012. godine u Kragujevcu rodjeno 719 beba, od kojih je do sada 636 upisano u matične knjige rodjenih, 444 bebe su novi Kragujevčani, odnosno deca čiji je makar jedan roditelj sa područja grada.

Podaci iz matičnih knjiga pokazaju da je od početka godine rodjeno 81 beba manje u odnosu na isti period 2011.

Razlika je i veća ukoliko se uzmu u obzir podaci o svim bebama rodjenim na području Kragujevca.

Podaci iz proteklih deset godina pokazuju da je u prvoj polovini prošle decenije broj novorodjenih Kragujevčana godišnje rastao za pedeset do stotinu. Od 2007. smenjuju se godine sa porastom ili padom broja rodjenih.

U 2011. rodjeno je 1576 beba, oko 100 više nego u 2010. Ipak, rezultat sa prošlogodišnjeg popisa po kome je oko dva odsto manje stanovnika Kragujevca registrovano u odnosu na 2002. kao i ovogodišnji broj porodjaja, ne nagoveštavaju porast nataliteta.

Nadu da će do kraja godine Kragujevac ostvariti bolje rezultate kada je reč o povećanju broja stanovnika uliva i podatak da je samo u decembru 2011. godine rodjeno oko 10 blizanaca i trojki u gradu.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');