Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Bez DS-a u vlasti Kragujevca
 
 

Bez DS-a u vlasti Kragujevca

skupstina kgU Kragujevcu dogovoreno da skupštinsku većinu tog grada čine odbornici sa izbornih lista Zajedno za Šumadiju URS, SPS-PUPS-JS i koalicije Preokret. Pregovori o tome su završeni, a konstitutivna sednica zvanično će biti zakazana do kraja ove nedelje, najverovatnije za 25. maj.

Na proteklim lokalnim izborima pobedila je lista "Zajedno za Šumadiju", koja je osvojila 37 odborničkih mandata, koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije (SPS) bila je četvrta sa 10, a Preokret je peti sa pet mandata. Te tri političke grupacije u novom sazivu Skupštine grada Kragujevca imaće ukupno 52 odbornika od 87 mesta.

U opoziciji će ostati drugoplasirana Srpska napredna Stranka (SNS) koja je osvojila 18 odborničkih mesta, trećeplasirana Demokratska stranka (DS) sa 12 i šestoplasirana Demokratska stranka Srbije (DSS) sa pet osvojenih mandata. Prema nezvaničnim informacijama funkcioneri "Zajedno za Šumadiju" i Demokratske stranke Srbije razgovarali su o mogućnosti priključenja pet odbornika DSS-a budućoj vladajućoj koaliciji, ali se gradski odbori tih stranaka nisu izjašnjavali o tome.

Izvor: Akter

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');