Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Očekuju se nova hapšenja huligana
 
 

Očekuju se nova hapšenja huligana

huliganiNakon hapšenja dvojice izgrednika na subotnjoj utakmici u Kragujevcu izmedju Radničkog i Partizana, policija je nastavila identifikaciju ostalih nasilnika. U kragujevačkoj Policijskoj upravi podsećaju da treba jasno distancirati prave navijače od kriminalaca i najavljuju skoro hapšenje još nekoliko izazivača nereda na stadionu „Čika Dača“.

Na samom stadionu, u toku utakmice policija je uhapsila dvojicu huligana, Partizanovih simpatizera, koji su provalili ogradu i krenuli u obračun sa drugom grupom navijača istog kluba.

Pošto je policija, uz prethodnu najavu, snimala navijače, načelnik Policijske uprave u Kragujevcu, Ivan Djorović, kaže da narednih dana treba očekivati nova hapšenja.

Djorović ističe da se većina gledalaca na stadionu „Čika Dača“ korektno ponašala i sportski navijala, ne dozvolivši da ih grupa huligana isprovocira.

Načelnik kragujevačke policije dodaje da, izmedju pravih navijača, koji u srcu nose svoj klub, sportski bodreći igrače na terenu i kriminalaca, koji ne biraju sredstva da ostvare kriminalne interese, treba da se postavi jasna distanca.

U policiji kažu da će i dalje nastaviti da suzbijaju nasilje na sportskim terenima, pre svega preventivnim delovanjem, ali i odlučnom represijom, gde god to bude potrebno.

Medjutim, u policiji takodje dodaju da ova služba nije jedina koja treba da se bori protiv kriminala na sportskim susretima, već je neophodno angažovanje i drugih društvenih struktura.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');