Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Zastava vozila" ima italijanske partnere
 
 

"Zastava vozila" ima italijanske partnere

zastava vozilaGrupa „Zastava vozila“ ubuduće će sarađivati sa partnerima iz italijanske regije Abruco. Poput „Zastava hortikulture“ koja je već zaključila posao sa grupom „Febo“, ugovorima se mogu nadati i preduzeća „Zastava kamioni“ i „Zastava inpro“. Prvi ugovor o saradnji u oblasti obnovljivih izvora energije, kako je najavljeno, trebalo bi da bude zaključen u julu.

Zaključenjem protokola o saradnji grupe „Zastava vozila“ i nekoliko preduzeća iz regije Abruci, kragujevačke fabrike bi trebalo da dobiju dugo čekane inostrane partnere, a italijanske priliku da se približe istočnim tržištima.

Kompanije iz pokrajne Abruci zainteresovane su za istraživanje i razvoj, vojni program, kamione, prikolice.

Viceguverner regije Abruci je istakao da su sa velikom pažnom pratili aktivnosti kompanije Fijat, jež žele svoje istraživanje da prebace u region Balkana.

Prilika da sarađuje sa regijom u kojoj se nalazi industrijska zona sa 25 hiljada zaposlenih, veoma je značajna za „Zastava vozila“.

„Zastava hortikultura“ već je ugovorila prošle nedelje poslove sa firmom „Febo“, koja se takođe bavi održavanjem zelenih površina.

Iskustvo u saradnji sa partnerima iz Francuske biće značajna preporuka za „Zastavu inpro“ za koju se interesuje više italijanskih kompanija. Posla će, kako je najavljeno biti i za fabriku kamiona.

U Grupi „Zastava vozila“ ističu da uprkos dugogodišnjim problemima ova kompanija nastoji da bude konkurenta.

Kao posebno značajne naglašavaju ugovore o partnerstvu sa mašinskim fakultetima, koje planiraju da prošire i van granica Srbije.

Lista naučnih ustanova sa kojima sarađuju na leto bi trebalo da bude dopunjena Fakultetom inženjerskih nauka iz Bolonje.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');