Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Prijem za goste iz Italije
 
 

Prijem za goste iz Italije

prijemKragujevac je potpuno spreman da ostvari saradnju u različitim oblastima sa regionom Abruco, rečeno je na prijemu koji je u Skupštini grada priređen za delegaciju iz ove italijanske pokrajine. Gosti iz Italije naglasili su da saradnju koju su već započeli u sektoru privrede, pre svega, automobilske industrije, žele da prošire i na druge oblasti, poput obrazovanja i naučno istraživačkog rada.

Gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović i njegovi saradnici su u Skupštini grada priredili prijem za delegaciju iz italijanskog regiona Abruco.

Saradnja Kragujevca i ovog regiona nagoveštena je još 2004. godine, prilikom posete naše delegacije gradu Akvila, upravnom sedištu regije Abruco.

Kako je gradonačelnik istakao, tada je Kragujevac bio u drugačijoj ekonomskoj situaciji, koja je izmenjena dolaskom Fijata i drugih investitora, što je otvorilo put za nove oblike saradnje sa regionom Abruco.

Predstavnici regiona Abruco naglasili su da žele Srbiji i Kragujevcu da daju snažniji podstrek iz Evropske unije i da prošire saradnju sa privredom i pojedinačnim institucijama, na čitav grad.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Grupe „Zastava vozila“, koji smatraju da se kroz saradnju sa regionom Abruco otvara mogućnost za upošljavanje ostalih preduzeća ove grupacije.

Ovo bi trebalo delom da bude ostvareno i kroz osnivanje Centra za istraživanje u oblasti automobilske indutrije u Abrucu, čime bi bila pojačana saradnja sa Gradom u oblasti naučnog rada.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');