Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Kragujevcu skuplja voda od 1. juna
 
 

U Kragujevcu skuplja voda od 1. juna

vodaUpravni odbor javno komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" doneo je odluku da od 1. juna za 10,17 odsto poveća cenu vode, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda i saglasnost o tome zatražio je od gradskog veća Kragujevca. U Vodovodu kažu da nije reč o povećanju cena usluga, već o usklađivanju cene vode, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda, saglasno programu poslovanja za tekuću godinu.

U obrazloženju odluke navodeno je da je u prošloj godini cena električne energije povećana za 15, odsto, hemikalija u proseku za 20 odsto, cena goriva i mazuta u proseku 30 odsto, kao i da je rast hemikalija, goriva i maziva nastavljen i u prvih pet meseci ove godine.

Ukoliko gradsko veće, na nekoj od narednih sednica, odobri traženo povećanje građani će umesto 28,80 dinara po kubiku plaćati 31,73 dinara plus osam odsto PDV. Privreda će umesto 56,03 dinara po kubiku plaćati 61,73 dinara, plus PDV.

Izvor: Glas javnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');