Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Sutra konstituisanje gradske vlasti
 
 

Sutra konstituisanje gradske vlasti

skupstina kgKonstitutivna sednica Skupštine Kragujevca bića održana sutra. Pored verifikovanja mandata biće izabrani predsednik, zamenik predsednika i sekretar gradskog parlamenta. Moguća i vanredna sednica. Ukoliko najmanje trećina odbornika na konstitutivnom zasedanju zatraži zakazivanje vanredne sednice, istog dana bi mogao da bude izabran i gradonačelnik, kao i članovi Gradskog veća. Tako bi Kragujevac mogao da bude prvi grad u Srbiji, koji je dobio novu vlast.

Uz uverenje da su u prethodnom mandatu obavili dobar posao i kako su naglasili, bar za stepen više podigli nivo dostojanstva i demokratičnosti gradskog parlamenta, dosadašnji predsednik i zamenik predsednika Skupštine grada, Saša Milenić i Miodrag Nikolić zahvalili su medijima na dosadašnjoj saradnji i najavili konstitutivnu sednicu novog saziva.

Iako nije želeo da govori o personalnim promenama medju funkcionerima Skupštine grada, Milenić je potvrdio novinarske pretpostavke da će nastaviti da obavlja funkciju predsednika gradskog parlamenta i u novom sazivu, kao i da će mesto njegovog zamenika i prema novom koalicionom dogovoru pripasti SPS.

On je rekao i da su tačni navodi o nameri da se i DSS uključi u vladajuću koaliciju, ali kako je naglasio, do sada nije bilo odgovora iz gradskog odbora ove partije.

Prema Milenićevim rečima, sporazum novih partnera u vlasti uskoro bi mogao da bude formalizovan, a kako je otkrio, već je izvesno da će koalicionim savetom predsedavati Milan Urošević, predsednik Gradskog odbora SPO.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži