Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Formirana vladajuća koalicija
 
 

Formirana vladajuća koalicija

gradska vlastNaredne četiri godine, gradsku vlast u Kragujevcu činiće Zajedno za Šumadiju, URS, koalicija oko SPS, LDP, SPO i DSS. Oni će u novom skupštinskom sazivu, koji će sutra biti konstituisan, imati 57 od ukupno 87 odbornika. To znači da će dve najjače partije na republičkom novou Srpska napredna i Demokratska stranka, u Kragujevcu ostati u opoziciji.

Potpisivanjem deklaracije ''Kragujevačka nova politika'', pred sutrašnju konstitutivnu sednicu Skupštine grada i zvanično je oformljena nova vladajuća koalicija u Kragujevcu. Predstavnici stranaka potpisnica dekleracije složni su u stavu da su se okupili oko zajedničkih ideja daljeg razvoja grada.

"Kragujevačka nova politika je ohrabrenje za Srbiju i sa ponosom možemo reći da je Kragujevac evropski vrh Srbije. Imamo stabilnu koalicionu bazu i sada krećemo u ubrzani privredni razvoj, otvaranje novih radnih mesta", kazao potpredsednik Zajedno za Šumadiju Saša Milenić.

Predsednik GO SPS Dr Zoran Prokić, koji je takođe potpisnik sporazuma, naglasio je da će u narednom periodu dati pun doprinos u razvoju grada. Isto je potvrdio i Prof.dr Zoran Todorović, menadžer LDP za Kragujevac, kao i Milan Urošević, predsednik GO SPO.

Sa ovim navodima složio se i Predrag Džajević, predsednik GO DSSa , stranke koja je poslednja potpisala koalicioni sporazum.

Potpisivanju deklaracije ''Kragujevačka nova politika'' prisustvovao je i Veroljub Stevanović, kome bi sutra trebalo da bude poveren još jedan gradonačelnički mandat. On je istakao da su se koalicioni partneri brzo dogovorili o budućoj saradnji i radu na poslovima koji ih očekuju.

"Ako je Kragujevac bio najuspešniji grad u protekle četiri godine, biće to sigurno i u narednom periodu. Uostalom svi koji to žele su dobrodošli. Inače, u novoformiranoj koaliciji smo svi stari poznanici, volimo ovaj grad i ovo je poruka svima kako se ulazi u ozbiljan posao“, rekao je Stevanović.

Na novinarsko pitanje da li je moguće da i kragujevalče demokrate naknadno postanu jedan od koalicionih partnera, Stevanović je odgovorio negativno. Inače, na konferenciji za medije održanoj povodom potpisivanja političke deklaracije nije bilo reči o kadrovskim rešenjima.

Podsećamo da konstitutivnu i vanrednu sednicu Skupštine grada, na kojima će biti verifikovani odbornički mandati i izabrani novi funkcioneri gradske vlasti, možete pratiti od 9 sati, u direktnom prenosu na TV Kragujevac.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');