Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Stevanović gradonačelnik 4. put
 
 

Stevanović gradonačelnik 4. put

verkoOdbornici novog saziva Skupštine Kragujevca izabrali su Veroljuba Stevanovića za gradonačelnika, što mu je četvrti mandat na toj funkciji. Na vanrednoj sednici Skupštine grada koja je održana odmah nakon konstitutivne, za Stevanovićev izbor glasalo je 57 od 87 odbornika.

"Ja sam hrišćanin, pravoslavac, a to mnogo znači i mislim da je trenutak da to kažem. Prošli smo kroz jedno teško vreme i pre ove kampanje i u kampanji, čuo sam na svoj račun i nekih drugih ljudi mnogo toga ružnoga i evo, kao čovek koji je sve to čuo, praštam i sve zaboravljam. Sve vas molim da budemo tim", rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Kragujevca je apelovao na opozicione stranke da budu konstruktivne, iznose svoje predloge o kojima će se zajednički odlučivati.

Na predlog Stevanovića za zamenika gradonačelnika je izabran Nebojša Zdravković, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu.

Pre izbora Stevanovića, održana je konstitutivna sednica Skupštine grada Kragujevca, na kojoj su potvrđeni mandati 87 odbornika i izabrani predsednik i zamenik predsednika skupštine.

Za predsednika Skupštine grada Kragujevca izabran je tajnim glasanjem dosadašnji predsednik gradske skupšine Saša Milenić, kandidat liste "Veroljub Verko Stevanović Zajedno za Kragujevac URS". Za Milenića je od 87 odbornika glasalo 57.

Zamenica predsednika Skupštine će u narednom mandatu biti Slavica Kominac, kandidatkinja liste "SPS-PUPS-JS ", pošto je za nju glasalo 56 odbornika.

U kragujevačkom parlamentu najviše odborničkih mandata - 37 ima lista "Veroljub Verko Stevanović Zajedno za Kragujevac URS", zatim SNS 18 mandata, DS 12 mandata, 10 mandata pripalo je koaliciji oko SPS-a, a po pet listi Preokret i DSS.

Na osnovu juče potpisanog koalicionog sporazuma vladajuću većinu čine odbornici sa lista "Veroljub Verko Stevanović Zajedno za Kragujevac URS", "SPS-PUPS-JS", Preokret i DSS.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');