Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Osniva se centar za prodaju i servisiranje Fijatovih brendova
 
 

Osniva se centar za prodaju i servisiranje Fijatovih brendova

nikomPreduzeće za razvoj grada prodalo je, na jučerašnjoj aukciji, privatnoj kompaniji NIKOM dva hektara zemljišta, u Industrijskoj zoni „Servis 2“, za gradnju regionalnog Centra za prodaju i postprodaju vozila i rezervnih delova, servisiranje, tehnički pregled, registraciju, osiguranje i skladištenje zaliha (terminal) vozila svih pet Fijatovih brendova (Fijat, Alfa, Lanča, Komercijalna vozila i Džip).

Grad Kragujevac je NIKOMU lokaciju, u zoni „Servis 2“, prodao po ceni od 6.000 evra po aru, odnosno za oko 1,2 miliona evra, s time što se, u ovom slučaju, radi o prvoj primeni novog Zakona o kupovini građevinskog zemljišta u centralnoj Srbiji. Pojednostavljeno, NIKOM je, shodno novoj zakonskoj regulative, a za razliku od dosadašnjih investitora koji su zakupljivali zemljište na rok od 99 godina, juče trajno kupio lokaciju za gradnju svog poslovnog objekta. Prethodno je, prema rečima direktora te firme Slobodana Nikolića, sa Fijatom potpisao osam ugovora o uslugama u budućem regionalnom centru.

- Na kupljenoj lokaciji gradićemo poslovni objekat površine oko 5.000 kvadratnih metara, koji će pružati kompletne usluge svim kupcima i vlasnicima vozila Fijatovih brendova u centralnoj Srbiji. Početak izgradnje centra predviđen je u septembru, do kada ćemo pripremiti tehničku dokumentaciju, pribaviti potrebne dozvole, obezbediti izvođača radova - kaže za naš list Nikolić.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži