Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Održana prva sednica Gradskog veća
 
 

Održana prva sednica Gradskog veća

skupstina kgDok u gradovima širom Srbije stranke čekaju na signal centrala u Beogradu kako bi formirale lokalnu vlast, u Kragujevcu nova gradska vlada već zaseda i donosi odluke. Na prvoj sednici Gradskog veća za sekretara je ponovo postavljen Zlatko Milić, a zbog izbora na mesto zamenice predsednika Skupštine grada, Slavica Kominac je razrešena funkcije načelnika gradske uprave. Prvo zasedanje za nove članove bilo je i prilika da se upoznaju sa načinom rada veća, a za ostale da nastave sa ranije započetim poslovima.

Gradsko veće je dalo saglasnost Preduzeću za izgradnju grada da u postupku javne nabavke izabere najpovoljnijeg ponudjača za izvodjenje radova na prvoj fazi osvetljenja u ulici Desankin venac u Šumaricama.

Odobrena je i odluka o nagradama, koje se povodom Dana ministarstva unutrašnjih poslova već tradicionalno dodeljuju pripadnicima Policijske uprave Kragujevac.

Veće je odlučilo i da grad učestvuje u finansiranju novčanih nagrada za dobrovoljne davaoce, koji su krv dali 50, 75 i sto puta.

Pored toga, usvojen je i predlog o obrazovanju Saveta za razvoj socijalne politike grada.

Ovim telom, koje će ubuduće razmatrati zahteve gradjana i organizacija, predsedavaće bivša članica veća za socijalnu politiku Slavica Saveljić, a u njegovom radu učestovaće i Sladjana Bošković, koja ju je zamenila na toj funkciji, kao i član veća za zdravstvo Saša Živanović i pomoćnik gradonačelnika za privredu Vlado Vučković.

Veće je dalo saglasnost za zaključenje ugovora o realizaciji turnira u odbojci na pesku, čiji je promoter bivši reprezentativac Vanja Grbić. Pored toga, odobrena su u sredstva Atletskom klubu ''Radnički'' za finansiranje priprema atletičaru Darku Živanoviću koji će učestovati na Olimpijadi u Londonu.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži