Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Direktor podneo ostavku, radnici bez plata
 
 

Direktor podneo ostavku, radnici bez plata

sumadija desDirektor preduzeća Šumadija des Radoslav Jovanović podneo je ostavku na tu funkciju nezadovoljan, kako saznajemo, odnosom države, odnosno Ministarstva ekonomije prema firmama koje zapošljavaju radnike sa invaliditetom. Radnici u toj firmi, među kojima je 30 invalida, tvrde da direktor Jovanović nije ispunio dogovor postignut pre dva meseca, tokom štrajka zaposlenih koji su se pobunili zbog neisplaćenih zarada i neizvesne sudbine preduzeća.

Prema tom dogovoru, zaostale zarade radnicima trebalo je da budu isplaćene do aprila, dok je od maja trebalo da počne redovna isplata plata. Radnicima je, međutim, u maju isplaćen tek deo prinadležnosti iz februara ove godine.

Sada već bivši direktor Jovanović izjavio je lokalnim medijima da su plate u Šumadija desu dugo bile male, ali redovne, te da je problem nastao kad je promenjen način državnog refundiranja dela zarade za radnike sa invaliditetom. Novac već duže vreme stiže sa zakašnjenjem od jednog do dva meseca, zbog čega je ta kragujevačka firma dovedena u više nego nezavidnu finansijsko poslovnu situaciju.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');