Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Programi i obuke za nezaposlene
 
 

Programi i obuke za nezaposlene

nzsSkoro sedamdeset osoba sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje ove godine će biti uključeno u obuku za poznatog poslodavca, što podrazumeva edukaciju u firmi u kojoj će raditi u narednim mesecima. Poslodavci su u obavezi da radnike koje obučavaju zadrže u radnom odnosu šest meseci, a podaci Službe za zapošljavanje pokazuju da većina učesnika ovog programa i nakon tog roka ostane da radi u preuzećima u kojima se edukuje.

Onima koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje obuka za poznatog poslodavca pruža priliku ne samo za sticanje dodatnih znanja već, u velikom broju slučajeva, za trajno zaposlenje.

Među nezaposlenim osobama mnogo je onih koji su zbog stečaja ili sprovođenja socijalnog programa ostali bez posla, pa je obuka koju omogućava Služba za zapošljavanje možda i jedino rešenje da se dokvalifikuju i zaposle.

Dugogodišnji saradnik Nacionalne službe za zapošljavanje je kragujevačka kompanija “Nikom”, koja kroz različite programe svake godine upošljava ljude sa evidencije.

Nacionalna služba za ovaj vid obuke poslodavcima daje do 150.000 dinara, dok je za nezaposlenog obezbeđeno deset odsto od prosečne zarade i plaćeni troškovi prevoza.

Kroz obuku za poznatog poslodavca 2011. godine je prošlo šezdeset ljudi, dok je u 2012. ovaj broj povećan na skoro sedamdeset.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');