Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Kragujevački" Fijat odložen, Srbija nema para
 
 

"Kragujevački" Fijat odložen, Srbija nema para

500lProdaja i izvoz novog modela "fijata 500 L" iz kragujevačke fabrike automobila odložen je za septembar zbog nedostatka novca koji je trebalo da obezbedi Srbija, prenose beogradski mediji. Kako navode "Novosti", "od planiranih 83 miliona evra za pokretanje proizvodnje obezbeđeno je, zasad, samo osam. I taj, deset puta manji iznos dogovorene uplate, isplaćivaće se, u narednom periodu, dnevno po 200.000 evra".

Izvor Novosti tvrdi da kompanija "Fijat" potpuno razume probleme u finansiranju države i potrebu da se rashodi potpuno smanje, bar do rebalansa budžeta Srbije. Navedeno je i da je italijanska kompanija za posao u Kragujevcu uzela kredite i da joj je uplata države Srbije neophodna.

Grupacija "Fijat" je, prema sporazumu s Vladom Srbije potpisanim 26. septembra 2008, većinski vlasnik fabrike Fijat automobili Srbija u Kragujevcu sa 67 odsto, dok je preostalih 33 odsto vlasnik država Srbija.

Izvor: Vesti-online

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži