Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Finansijska podrška udruženjima poljoprivrednika
 
 

Finansijska podrška udruženjima poljoprivrednika

poljoprivredaGrad Kragujevac će i ove godine sredstvima iz sopstvenog agrarnog budžeta i na druge načine podsticati razvoj agrara i sela na svojoj teritoriji. Novoformirana gradska uprava je, tako, već potpisala ugovore sa predstavnicima šest udruženja poljoprivrednika iz ovdašnjih sela, čiji će rad u 2012. finasirati lokalna samouprava.

- Ranije smo više pažnje poklanjali individualnim proizvođačima, ali, s obzirom da je na području Kragujevca iz godine u godine sve više poljoprivrednih udruženja, lokalna samouprava je odlučila da, u okviru sopstvenog programa razvoja poljoprivrede, finansijsku i drugu podršku pruži i njima. Siguran sam da će udruženja već u dogledno vreme početi da pretrastaju u klastere, koji su viši organizacioni nivo i koji obezbedjuju brži i efikasniji plasman poljoprivrednih proizvoda - kaže načelnik uprave za privredu u kragujevačkoj lokalnoj samoupravi Zoran Kuzmanović.

Kragujevačka gradska uprava je za finasijsku podršku radu ovdašnjih poljoprivrednih udruženja izdvojila 1,6 miliona dinara iz ovogodišnjeg lokalnog agrarnog budžeta. Grad Kragujevac, podsetimo, godinama unazad ima jedan od najvećih, ako ne i najveći lokalni agrarni budžet u Srbiji, kojim finansira razvoj poljoprivredne proizvodnje, pre svega stočarstva, voćarstva, povrtarstva, ratarstva, kao i nabavku mehanizacije i opreme za preradu proizvoda.

Novcem iz agrarnog budžeta finansirano je kopanje arterskih bunara, izgradnja vodovoda, i problem vodosnabdevanja u šumadijskim selima.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');