Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U petak prva sednica gradskog parlamenta
 
 

U petak prva sednica gradskog parlamenta

skupstina kgNa prvoj redovnoj sednici gradskog parlamenta, zakazanoj za 8. jun, odbornici će razmatrati završni račun budžeta za 2011. godinu. Prema rečima predsednika Skupštine grada, Saše Milenića, ekonomska kriza ima nepovoljan budžetski efekat, koji se oseća i u Kragujevcu, ali to, kako je naglasio, ne remeti prioritetne razvojne poslove u lokalnoj samoupravi. Kragujevac je grad političke stabilnosti koja je u funkciji daljeg razvoja, istakao je predsednik gradskog parlamenta, Saša Milenić, najavljujući sednicu Skupštine grada zakazanu za petak 8. jun.

Milenić je napomenuo da se trenutna politička kriza u Srbiji ni na koji način ne preliva na Kragujevac, koji je, kako je rekao, u rekordno brzom roku konstituisao organe izvršne vlasti i već pripremio i prvo redovno zasedanje u novom sazivu.

Jedna od najvažnijih odluka koju će odbornici razmatrati je predlog završnog računa budžeta grada za 2011. godinu, koji prikazuje na koji način je trošen novac iz gradske kase.

Na prvom redovnom zasedanju, pred odbornicima će se naći i Operativni plan odbrane od poplava na teritoriji grada Kragujevca za 2012. godinu, čije je usvajanje obaveza svih lokalnih samouprava.

Pored toga, na sednici će biti formirana i skupštinska radna tela.

Prema Milenićevim rečima, nakon ovog zasedanja neće biti ni jednog predloga, koji čeka na odluku parlamenta, a kako je najavio, za jun je planirana još jedna sednica.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.