Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Mesta za 3.353 brucoša
 
 

Mesta za 3.353 brucoša

univerzitetUniverzitet u Kragujevcu objavio je juče konkurs za upis u prvu godinu akademskih studija, a na 12 fakulteta ima mesta za ukupno 3.353 studenata. Šansu da se školuje o trošku države dobiće oko 2.000 budućih brucoša. Najviše studenata i ove godine upisaće kragujevački Ekonomski fakultet - 600. Po broju mesta drugi na listi je Pravni sa 235 za budžetske i 315 za samofinansirajuće studente.

Na Medicinskom fakultetu, za koji u Kragujevcu godinama vlada najveće interesovanje, ima mesta za 292 buduća brucoša. Na studije medicine upisaće se 96, dok će stomatologiju moći da studiraju 84 studenta.

Na najmlađem fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, predviđen je upis 120 studenata.

Predaja dokumenata na fakultetima je 27, 28. i 29. juna dok će prijemni ispiti biti organizovani prvih dana jula. Cena naknada za polaganje prijemnog ispita je od 2.500 do 6.000 dinara.
Oni koji ne uspeju da osvoje dovoljan broj poena za studiranje na teret budžeta, prilikom upisa će morati da izdvoje od 30.000 do 170.000 dinara, zavisno koji fakultet odaberu.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži