Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Česi u poseti Kragujevcu
 
 

Česi u poseti Kragujevcu

skupstina kgČelni ljudi Privredne komore Južnomoravske regije, ali i predstavnici sedam preduzeća iz ove češke pokrajine, narednih dana boraviće u Kragujevcu i šumadijskim opštinama, kako bi u kontaktu sa domaćim privrednicima dogovorili eventualnu saradnju. Za predstavnike regije, koja je tokom gotovo desetogodišnje saradnje, pomogla realizaciju blizu sedamdeset projekata u Šumadiji, ukupne vrednosti preko tri miliona evra, prijem je priredio gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović, sa saradnicima.

Predstavnici Južnomoravske regije ponovo su u Kragujevcu. Nakon dugogodišnje uspešne saradnje, pre svega na realizaciji komunalnih infrastrukturnih projekata, u Šumadiju je stigla i privredna delegacija iz ove češke regije.

Predstavnici Južnomoravske Privredne komore, ali i privrednici iz sedam različitih preduzeća, tokom boravka u Kragujevcu i Arandjelovcu, pokušaće da pronadju zajednički interes i sa domaćim privrednicima dogovore eventualnu saradnju.

Gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović, predstavnicima Južnomoravske regije je još jedanput zahvalio na dosadašnjoj pomoći, naročito ističući podršku pri otvaranju kancelarije u Briselu.

On je naglasio da će dolazak privredne delegacije dosadašnju saradnju sigurno podići na viši nivo.

Predstavnici grada su goste iz Južnomoravske regije obavestili da će jedna od većih saobraćajnica u Kragujevcu uskoro poneti naziv ove češke pokrajine, kao i da će na trgu u Masarikovoj ulici do 21. oktobra biti postavljena česma.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.