Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Česi u poseti Kragujevcu
 
 

Česi u poseti Kragujevcu

skupstina kgČelni ljudi Privredne komore Južnomoravske regije, ali i predstavnici sedam preduzeća iz ove češke pokrajine, narednih dana boraviće u Kragujevcu i šumadijskim opštinama, kako bi u kontaktu sa domaćim privrednicima dogovorili eventualnu saradnju. Za predstavnike regije, koja je tokom gotovo desetogodišnje saradnje, pomogla realizaciju blizu sedamdeset projekata u Šumadiji, ukupne vrednosti preko tri miliona evra, prijem je priredio gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović, sa saradnicima.

Predstavnici Južnomoravske regije ponovo su u Kragujevcu. Nakon dugogodišnje uspešne saradnje, pre svega na realizaciji komunalnih infrastrukturnih projekata, u Šumadiju je stigla i privredna delegacija iz ove češke regije.

Predstavnici Južnomoravske Privredne komore, ali i privrednici iz sedam različitih preduzeća, tokom boravka u Kragujevcu i Arandjelovcu, pokušaće da pronadju zajednički interes i sa domaćim privrednicima dogovore eventualnu saradnju.

Gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović, predstavnicima Južnomoravske regije je još jedanput zahvalio na dosadašnjoj pomoći, naročito ističući podršku pri otvaranju kancelarije u Briselu.

On je naglasio da će dolazak privredne delegacije dosadašnju saradnju sigurno podići na viši nivo.

Predstavnici grada su goste iz Južnomoravske regije obavestili da će jedna od većih saobraćajnica u Kragujevcu uskoro poneti naziv ove češke pokrajine, kao i da će na trgu u Masarikovoj ulici do 21. oktobra biti postavljena česma.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');