Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Počinje kupališna sezona na jezeru u Šumaricama
 
 

Počinje kupališna sezona na jezeru u Šumaricama

jezeroZvanično letnja kupališna sezona na jezeru u Šumaricama počinje u petak, 15. juna, saopšteno je danas iz SC „Park“. Šumaričko jezero primarno je podignuto zbog ulepšavanja kragujevačkog spomen parka Šumarice, pored toga predstavlja jedno od najvećih i najposećenijih kupališta u Šumadiji, zbog idiličnog zelenog ambijenta čini se primamljivim za odmor i beg od gradske vreve na svega 5 kilometara udaljenosti od centra grada.

Jezero u Šumaricama godinama unazad čini jedinstveno mesto za odmor u prirodi i posećuje ga veliki broj kupača i ribolovaca iz Kragujevca i njegove okoline, kako u toku sezone, tako i van nje.

Od ove godine SC „Park“ brinuće i upavljaće jezerom u Šumaricama, a zamenik direktora Nemanja Čalija rekao je da su svi uslovi za početak letnje kupališne sezone ispunjeni.

- Proteklih mesec dana vredno se radilo na sređivanju jezera, počevši od dna, dubinskog košenja trave, čišćenja i uređivanja obale i dela oko jezera. Uz sve to radilo se i na poboljšanju uslova za rad u restoranu „Jezero“ sa pogledom na jezero u prijatnom okruženju borove šume. Najbitniji preduslov za jednu uspešnu kupališnu sezonu je svakako bezbednost naših kupača o tome će na samom kupalištu brinuti svakodnevno 7 spasilaca, koji će biti raspoređeni celom dužinom obale. Na raspolaganju je i ambulanta u kojoj će svakodnevno biti angažovano i stručno medicinsko osoblje. Posetioce Šumaričkog jezera tokom leta pored uobičajnog sadržaja očekuje i niz noviteta koje ćemo naknadno otkriti.

Sve navedeno obećava jednu uspešnu i zanimljivu letnju sezonu na jezeru u Šumaricama koja će svakome obezbediti osećaj leta sa stilom.

Izvor: SC Park

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');