Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Danijeli našao partnera u Srbiji
 
 

Danijeli našao partnera u Srbiji

danieliDanijeli je ipak stigao u Srbiju. Doduše ne u Šabac, gde je trebalo da pravi veliku čeličanu, već u Kragujevac. Odakle će preko svojih ispostava u Nemačkoj i Austriji dobijati mašinske delove i sklopove koji se proizvode u ovdašnjem preduzeću Orion. Reč je o proizvodnji stotinak pozicija za mašine koje italijanski gigant koristi u svojoj proizvodnji. Isporuka prvog kontingenta biće obavljena već ovog petka.

Vlasnik i direktor Oriona Dragiša Ilić kaže da nije reč o velikoj količini, ali dodaje da očekuje da se za kratko vreme, "budući da su izuzetno zadovoljni našom organizacijom posla, dostigne nivo u vrednosti od oko milion evra".

Ugovor sa nemačkom i austrijskom ispostavom Danijelija širom nam otvara vrata i za saradnju sa matičnom kompanijom. To je izuzetno važno, budući da je firmama kao što je naša pre svega važan kontinuitet proizvodnje, dodaje on.

Firma Orion osnovana je 1990. godine, a tokom poslednje decenije specijalizovala se za proizvodnju delova i sklopova za različite industrijske mašine. Inače, Orion izvozi 98 odsto svojih proizvoda.

"Mi smo se na vreme opredelili za izlazak na svetsko tržište, a ukoliko se dostigne potreban nivo, poslovanje može biti izuzetno plodonosno. Na inostranom tržištu naplata je sigurna, pa nas zato mnogo i ne dotiču stalne promene kursa", objašnjava Ilić za Politiku.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži