Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nagrade za dobrovoljne davaoce
 
 

Nagrade za dobrovoljne davaoce

davanje krviZa dobrovoljne davaoce koji su krv dali više od deset puta, a medju njima su i stostruki davaoci, prijem i dodelu priznanja i novčanih nagrada organizovala je Gradska uprava za zdravstvo u zgradi Grada. Svim dobrovoljnim davaocima koji su krv dali 10, dvadeset, trideset pet, pedeset, sedamdeset pet i 100 puta dodeljena su priznanja i medalje Crvenog ksrta, kao i novčane nagrade za koje su sredstva obezbedjena iz gradskog budzeta.

Organizatori, gradska uprava za zdravstvo, Služba za transfuziju krvi, i Veće samostalnih sindikata ponosni su na činjenicu da je Kragujevac, zahvaljujući njima, treći grad u Srbiji po broju prikupljenih jedinica krvi.

Crveni krst je poslednjih godinu dana organizovao četrdeset devet akcija, a prikupljeno je 3333 jedinica krvi. Za to su najviše zaslužni višestruki davaoci.

Priznanja višestrukim davaocima krvi uručio je prim. dr. Saša Živanović, član Gradskog veća za zdravstvo i najavio da će lokalna samouprava nastaviti da finansijski podržava akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Do sada su oni koji su je dali pedeset puta dobijali polovinu dotirane karte za gradski prevoz, stostruki davaoci u punom iznosu, a iduće budžetske godine grad će izdvojiti više sredstava za njih, pri čemu će posebno stimulisati žene davaoce.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');