Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Osnovci mogu da uče i španski jezik
 
 

Osnovci mogu da uče i španski jezik

os kragujevacFakultativno učenje španskog jezika u tri kragujevačke škole privuklo je veliki broj učenika, pa će ovakva praksa biti nastavljena i naredne godine, poručuju iz Gradske uprave, koja je inicirala taj projekat. Osnovne škole u Kragujevcu koje imaju potrebu i neophodne uslove će, uz pomoć Skupštine grada, organizovati produženi boravak i u trećem razredu. Inicijativa Grada za pokretanje fakultativnog učenja trećeg stranog jezika u osnovnim školama naišla je na odličan odziv učenika, kažu u Gradskoj upravi.

Za sada se program sprovodi u školama „Mirko Jovanović“, „Milutin i Draginja Todorović“ i „Radoje Domanović“, gde su mališani početkom aprila dobili priliku da uče španski jezik.

Fakultativno učenje trećeg stranog jezika u osnovnim školama ne podrazumeva ocenjivanje, a nastavna sredstva za učenike je obezbedila Skupština grada.

Pošto se ovaj projekat dobro pokazao, naredne godine biće proširen i na druge škole.

Mališani koji vole španski moći će da uživaju u raznovrsnim aktivnostima koje će povodom Dana španskog jezika biti organizovane u Velikom parku 23. juna.

Skupština grada je pokrenula i inicijativu za organizovanje produženog boravka i u trećem razredu osnovnih škola.

Ministarstvo prosvete obezbeđuje sredstva za produženi boravak za učenike prva dva razreda, dok će Gradska uprava finansirati učitelje koji bi radili sa učenicima trećeg razreda.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');