Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kreditna linija za razvoj stočarstva
 
 

Kreditna linija za razvoj stočarstva

skupstina kgGrad Kragujevca potpisao je ugovore sa sedmoricom ovdašnjih stočara o dodeli kredita, u pojedinačnoj vrednosti do 200.000 dinara, za adaptaciju i osavremenjavanje stočarskih objekata. Ukupna kreditna linija iz gradskog agrarnog budžeta za ovu namenu iznosi oko 1,3 miliona dinara, a sedmorica stočara će kredite vraćati sa rokom otplate od tri godine i grejs periodom od godinu dana.

Stočari će dobijene kredite uglavnom iskoristiti za uvođenje vode, struje, ugradnju instalacija i osavremenjavanje staja, torova i drugih objekata. Sledeći konkurs za dodelu novih kredita namenjenih razvoju agrara, kragujevačka gradska uprava raspisaće u septembru, kada će se kreditna sredstva dodeljivati za nabavku poljoprivredne mehanizacije.

Grad Kragujevac je, prema zvaničnim podacima, od 2005. do sada, iz sopstvenog agrarnog budžeta, ovdašnjim poljoprivrednicima dodelio čak oko 1.700 kredita za nabavku mehanizacije i druge opreme, za podizanje plastenika, za razvoj voćarstva, stočarstva i povrtarstva, kao i za druge namene.

Veliki problem, međutim, predstavlja to što se dodeljeni krediti ne vraćaju prema utvrđenoj dinamici, pa šumadijski poljoprivrednici gradu Kragujevcu, po tom osnovu, trenutno duguju oko 35 miliona dinara.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');