Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zamalo sukobi u Kragujevcu
 
 

Zamalo sukobi u Kragujevcu

kragujevacGej strejt alijansa (GSA) saopštila je juče da je odlukom gradske uprave i Saveta za bezbednost grada Kragujevca zabranjen javni skup, odnosno performans pod nazivom „Demonstracija kartonskih LGBT lutaka“, koji je trebao juče da bude održan u ovom gradu u okviru projekta „Zajedno za jednakost LGBT osoba“.

Alijansa je navela da je aktiviste od petka, kada su stigli u Kragujevac, zastrašivala i pratila lokalna navijačka grupa „Crveni đavoli“. U saopštenju se dodaje da je GSA u petak 15. juna, tražila odobrenje za održavanje skupa, ali da je juče ujutru obaveštena da je za istu lokaciju, i za isto vreme odobrenje tražio i izvesni „Pokret ponosnih Kragujevčana“.

„Tim povodom je u sredu je zasedao Savet za bezbednost Grada Kragujevca, kojim predsedava gradonačelnik Veroljub Stevanović i na kome je zaključeno da su u isto vreme i na istom mestu skupove najavile dve organizacije koje imaju suprotne stavove i uverenja, te da je procenjeno da bi istovremeno održavanje ovih događaja ugrozilo „ugled Grada Kragujevca kao jednog od najbezbednijih gradova u Srbiji“. Iz tog razloga je Savet doneo mišljenje da se ne odobre oba skupa“, naglašeno je u saopštenju.

GSA: Još bez žalbe

Lazar Pavlović, predsednik Gej strejt alijanse, kaže za Danas da skup u Kragujevcu neće biti održan, kao i da predstavnici ove organizacije još nisu razmatrali mogućnost žalbe na ovakvu odluku gradskih vlasti.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');