Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ponude za zakup 14 lokacija
 
 

Ponude za zakup 14 lokacija

protesti aerodromZa dvadesetak dana biće otvorene ponude za zakup na devedeset devet godina ukupno četrnaest lokacija u Kragujevcu. One su odredjene na osnovu Plana detaljne regulacije, koji je Skupština grada usvojila još 2000.godine, a koji je potvrdjen i revizijom iz 2003. Medju ovim lokacijama nalaze se i tri u naselju Aerodrom, koje su odredjene Planom revitalizacije ovog dela grada. Kada neki od urbanističkih planova ulazi u proceduru, nakon stručne izrade i obrade, sledi javna rasprava. Ona obično traje mesec dana i svi zainteresovani imaju priliku da stave primedbe.

Tako je bilo i sa Planom detaljne regulacije koji je izradjen i usvojen na najvišem gradskom organu još 2000. godine.

U sklopu ovog plana našao se i projekat revitalizacije naselja Aerodrom. Tokom javne rasprave nije stavljena nijedna primedba za ove lokacije.

Primedaba, takodje nije bilo ni 2003. godine kada je radjena revizija projekta. Imajući sve ove činjenice u vidu, Preduzeće za izgradnju grada pre mesec dana raspisalo je oglas za izdavanje u zakup na 99 godina četrnaest lokacija u gradu.

Svi urbanistički planovi za delove grada u kojima se nalaze lokacije predvidjene za prodaju, odnosno zakup na 99 godina, prošli su zakonom predvidjenu proceduru i javnost je mogla da ima uvid u njih od 2000. godine kada su i izradjeni.

Zainteresovanost investitora uvek je usmerena ka infrastrukturno uredjenim delovima grada, a interes grada mora da bude usmeren ka privlačenju što većeg broja investitora, jer na taj način osigurava razvoj i viši životni standard svojih stanovnika.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');