Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Veliki park - obogaćen sadržajima za mlade
 
 

Veliki park - obogaćen sadržajima za mlade

U Velikom parku, u toku su završni radovi na postavljanju otvorene scene za decu i mlade i renoviranju karting staze, kojima će biti zaokružen jedan prostor u gradu koji će ponuditi raznovrsne sadržaje za mlade sa ciljem da kvalitetnije provedu svoje slobodno vreme. Oba projekta finansijski je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a Kragujevac je jedan od gradova koji je ove godine dobio najviše sredstava od ovog ministarstva za oživljavanje aktivizma mladih.

Čitav ovaj prostor biće namenjen mladima. Suština je da će mladi Kragujevčani koji se bave muzikom, pozorištem ili nekom drugom scenskom umetnošću, imati prioritet nastupanja na ovoj sceni, potpuno besplatno. Sa druge strane, privodimo kraju rekonstrukciju karting staze. Danas je postavljeno preko 70 saobraćajnih znakova, a potom će doći i drugi sadržaji kao što je učionice na otvorenom za nastavu u prirodi, stolovi za stoni tenis, klupe, ali i sve ono što simulira realan saobraćaj. Imamo nameru da svakog vikenda, u saradnji sa Politehničkom školom, organizujemo besplatne obuke za decu iz oblasti bezbednosti u saobraćaju i oblasti zaštite životne sredine - kaže Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih. Projekat otvorene scene vredan 1,4 miliona dinara finansiralo je Ministarstvo omladine i sporta sa 1,2 miliona dinara, dok je grad učestvovao sa 200 000 dinara, obezbedio prostor i urbanističke dozvole.

Projekat rekonstrukcije karting staze vredan oko 3 miliona dinara finansijski su podržala tri ministarstva, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nosilac ovog projekta pod nazivom «Volonteri za lepši Kragujevac» je udruženje mladih «Interaktiv», a osim rekonstrukcije karting staze planirano je i opremanje košarkaškog igrališta sa tribinama u Velikom parku.

Zvanično otvaranje renovirane karting staze i otvorene scene planirano je za 24. oktobar, u prisustvu ministra omladine i sporta, Vanje Udovičića.