Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Svečano uručeni sertifikati o letnjoj stručnoj praksi
 
 

Svečano uručeni sertifikati o letnjoj stručnoj praksi

U sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu,  svečano su uručeni sertifikati o uspešno završenom programu letnje stručne prakse, studentima završnih godina.

 

Reč je o tri programa studentske letnje stručne prakse koji su organizovali Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata i Studentski parlament u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu, Gradskom upravom Kragujevca, Institutom za javno zdravlje i Kliničkim centrom. Praksu je uspešno obavilo 77 studenata, završnih godina osnovnih akademskih, integrisanih akademskih i master akademskih studija Pravnog, Ekonomskog, PMF-a, Filološko-umetničkog, Fakulteta inženjerskih nauka i Fakulteta medicinskih nauka, uz stručnu pomoć 48 mentora. Studenti su obavili praksu u jednoj od tri ustanove koje su bile partneri na ovom projektu, odnosno nekom od 26 preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Kragujevac. Sertifikate o uspešno završenoj praksi, studentima su uručili prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Radovan Vukadinović i pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih, Stefan Nikezić.

Prof. dr Radovan Vukadinović poželeo je studentima koji su uspešno završili radnu praksu da budu ovako uspešni i motivisani na svojim budućim poslovima, čestitao mentorima koji su podržali i podstakli ove mlade ljude kao i organizatorima koji su prepoznali pravi način kako pomoći mladim ljudima u jačanju ličnih kompetencija kao pomoć u traženju posla. - Jedan od najvećih problema mladih ljudi kada završe fakultete i počnu da traže posao je nedostatak radnog iskustva. Kako bi prevazišli ovaj problem, i kako bi vam pomogli, Univerzitet u Kragujevcu i Grad Kragujevac su organizovali letnju stručnu praksu u 26 ustanova i preduzeća čiji je osnivač grad.

Studentska praksa je veoma važna za Gradsku upravu, tako da ćemo sledeće godine pokušati da povećamo broj preduzeća i ustanova kako bi studenti imali veći izbor. Verujem da ste obogatili svoje iskustvo i da ćete ga korisno upotrebiti - rekao je Nikezić.

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');