Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Dodela sertifikata polaznicima obuke “Od ideje do posla“
 
 

Dodela sertifikata polaznicima obuke “Od ideje do posla“

Dodela sertifikata polaznicima obuke “Od ideje do posla“ Nakon uspešno završene obuke “Od ideje do posla“, koju su zajednički realizovali Kancelarija za mlade grada Kragujevca, Biznis inovacioni centar, Ekonomski fakultet i Nacionalna služba za zapošljavanje, polaznicima su danas u zgradi Grada, svečano uručeni sertifikati.

Uručenju sertifikata, prisustvovali su Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi, Marko Vujnović, direktor BIC -a, Ljiljana Rajković, savetnica za razvoj preduzetništva NSZ u Kragujevcu, Jelena Milanović, predsednica Omladine JAZAS -a Kragujevac i Marija Đoković koordinatorka Kancelarije za mlade.

Mladi ljudi danas često žele da postanu preduzetnici, posle završenog fakulteta, ali nemaju dovoljno iskustva kako da dobru ideju pretvore u konkretan biznis, kakvi su problemi sa kojima će da se susretnu. Mi smo u saradnji sa Biznis inovacionim centrom, Ekonomskim fakultetom, Nacionalnom službom za zapošljavanje i omladinom JAZAS-a hteli da im pomognemo da prevaziđu te početne probleme.

Na obuci su mogli da nauče kako se piše biznis plan što je početak svakog biznisa, kako napisati projekat i gde aplicirati za sredstva, kako reklamirati i brendirati firmu, održivost poslovne ideje - rekao je Nikezić. Za obuku se prijavilo 56 polaznika, a svi polaznici dobili su sertifikat BIC, koji je priznat od Nacionalne službe za zapošljavanje. Ljiljana Rajković je pozvala polaznike da na putu privatnog preduzetništva ne zaobilaze Nacionalnu službu za zapošljavanjejer će neki od njih sutra biti poslodavci, odnosno kreatori novih radnih mesta.

Ono što je takođe važno je da ovakve obuke osim praktičnih znanja donose i promene u načinu razmišljanju, pre svega kada je reč o strategiji traženja posla. One su dobra prilika da mladi steknu nove veštine koje mogu primeniti i na drugim živonim poljima, ne samo u biznisu.