Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Obeležavanje dve godine postojanja Udruženja MLADI
 
 

Obeležavanje dve godine postojanja Udruženja MLADI

Udruženje MLADI svečano je obeležilo dve godine postojanja, 31. marta sa početkom od 19h, u kongresnoj sali Hotela Kragujevac. Kontinuirani rad i zalaganje za poboljšanje položaja mladih u lokalnoj zajednici važno je kako za organizaciju, tako i za kragujevačku omladinu. U okviru oficijalnog dela večeri, predstavnici Udruženja osvrnuli su se na postignute rezultate i najavili predstojeće projekte i aktivnosti.

" Veliki snovi se ostvaruju. Samo onda kada u njih dovoljno verujete. "

Na ovaj način započeta je svečanost povodom obeležavanja dve godine postojanja Udruženja MLADI. Kongresna sala Hotela Kragujevac bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Na manifestaciji okupilo se oko 120 članova, partnera i prijatelja kragujevačke omladinske organizacije koja je u prethodnom periodu postala sinonim uspešnog omladinskog organizovanja. Na svom primeru, ovaj skup mladih, talentovanih i perspektivnih devojaka i mladića, u prethodnih 730 dana rada, pokazao je da se uprkos svim poteškoćama vredi boriti za stvaranje promena.

"Ideja je ono što nas pokreće. Ni u jednom trenutku nisam pomislila da odustanem od svega što radimo, koliko god je bilo teško. Ponosna sam na sve divne ljude sa kojima imam priliku da radim u organizaciji, ali i na sebe, jer sam uspela da razvijem svoje talente i mogućnosti do nivoa o kome nikada nisam ni sanjala. Prethodne 2 godine dokaz su da mi zaista ne čekamo promene, već ih sami kreiramo" , kaže Sara Kiković, član Udruženja MLADI.

Misija Udruženja MLADI je borba za ostanak i opstanak mladih u Srbiji. U protokolarnom delu večeri, premijerno je prikazana infografika, posvećena upravo ovom problemu. Naime, u narednim mesecima, MLADI pokreću veliku nacionalnu kampanju "Odluka", koja će se ticati rešavanja problema ”odliva mozgova” . Pokrenut je novi sajt - odluka.rs na kome će se nalaziti svi relevantni podaci, kako o samoj kampanji, tako i o ovom gorućem problemu današnjice. "Srpska mladost nije uspavana. Mi nismo izgubljene generacije, niti smo tikve bez korena i glave za šišanje. Mi smo mladi, koji žele da žive, rade i stvaraju u zemlji iz koje smo ponikli. Ne dozvoljavamo da nas drugi oteraju odavde. Bićemo toliko drski i bezobrazni koliko je neophodno da opstanemo", kaže Bogdan Ristić, predsednik Udruženja MLADI.

Nakon osvrtanja na dosadašnja dostignuća, usledila je dodela priznanja i plaketa članovima i partnerima koji su svojim radom i podrškom nesebično pomogli rad Udruženja. Po završetku ceremonijalnog dela večeri, usledilo je druženje na koktelu. U narednom periodu ova kragujevačka organizacija ima za cilj realizaciju projekata "Dan planete zemlje" i "Naše dvorište" koji su odobreni od strane Ministarstva omladine i sporta, trodnevne konferencije "Start your way up", koja je posvećena samozapošljavanju i pokretanju sopstvenog biznisa, na kojoj pobednici studije slučaja dobijaju praksu u kompanijama partnera, i mnoge druge.

Podsećamo se, MLADI čine 1 tim, koji radi kako u Kragujevcu, tako i u Aranđelovcu, i u prethodnom periodu je organizovao 78 projekata i aktivnosti, donirao 450.000 dinara u humanitarne svrhe, sklopio 23 sporazuma o saradnji, prisustvovao na 32 međunarodne i nacionalne konferencije i izmamio nebrojano mnogo osmeha.