Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Promocija Međunarodnih kampova u Kragujevcu
 
 

Promocija Međunarodnih kampova u Kragujevcu

Mladi istraživači Srbije u utorak, 18. aprila od 17h organizuju promociju programa međunarodnih kampova za 2017. godinu. Promocija se održava u Kancelariji za mlade, Save Kovačevića 5, Kragujevac. Program omogućava svim osobama starijim od 14 godina da provedu od 7 do 21 dan na nekom od preko 2.500 kampova širom sveta.

Još jedna sjajna prilika za nezaboravno putovanje i druženje je pred nama. U toku je sezona prijavljivanja na međunarodne volonterske kampove. Već 28 godina u nizu Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije organizuju međunarodne volonterske kampove u Srbiji i omogućavaju volonterima i volonterkama iz naše zemlje da volontiraju na kampovima u 90 zemalja u svetu. Koleginice iz Mladih istraživača Srbije Jelena Ristić i Lena Mićić doći će kod nas i svi zainteresovani će moći da se informišu iz prve ruke. Promocija međunarodnih volonterskih kampova održaće se u Kancelariji za mlade Kragujevac, Save Kovačevića 5, od 17h Udruženje Interaktiv je kontakt je tačka Mladih istraživača Srbije već 5 godina.

Volonteri i volonterke koji su zainteresovani za učešće na međunarodnim kampovima u Srbiji mogu da se informišu i prijave putem internet stranice http://kampovi.mis.org.rs/ dok se informacije za one koji bi da otputuju i volontiraju u inostranstvu nalaze na ovom LINKU Razmenu smo tokom 2016. godine imali sa 88 organizacija iz 41 zemlje sveta. Zemlje u koje su naši volonteri najviše išli na kampove tokom protekle sezone su Nemačka (26%), Italija (18%), Španija (13%), Francuska (9%), Rusija (4%), Portugalija (4%), Češka Republika (3%), Belgija (2%). U svetu se godišnje održi oko 2 500 volonterskih kampova a između međunarodnih volonterskih kampova u svetu i kampova u našoj zemlji nema nikakve razlike. Uvek se rade poslovi od javnog značaja koji doprinose poboljšanju kvaliteta života ljudi u zejednici gde se kamp održava.

Osim nezamenljivog osećaja da rade nešto korisno i vredno za lokalnu zajednicu volonteri iz različitih zemalja razmenjuju iskustva, upoznaju nove kulture i običaje i stiču prijateljstva za ceo život. Volontiranje na kampu pri tome omogućava volonterima da na jedan sasvim nov i nesvakidašnji način upoznaju kulturu zemlje u kojoj se nalaze onako kako to kao obični turisti nakada ne bi dobili priliku.

Ove aktivnosti su isključivo neprofitnog karaktera i od opšteg značaja a kod učesnika i učesnica razvijanju volonterski stav i aktivnan odnos prema zajednici i društvu u kom žive. Smeštaj i hrana na kampu su besplatni, a volonteri uplaćuju participaciju i sami plaćaju put. Više o tome šta su Volonterski kampovi i kako izgleda život, rad i slobodno vreme na kampu možete pročitati na ovom linku: http://kampovi.mis.org.rs/sta-su- kampovi/.

Budite slobodni da nam se obratite za sva dodatna pitanja, izjave i intervjue sa članovima i članicama tima ili sa volonterima i volonterkama.

Kontakt osoba: Branko Ratković, Udruženje Interaktiv, Kragujevac: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , 062343607

Lena Mićić, Mladi istraživači Srbije, Beograd: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli 011 311 13 14; 064 155 35 07