Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Promocija projekta “Skini ljubičaste naočare”
 
 

Promocija projekta “Skini ljubičaste naočare”

U okviru pilot projekta "Iskorači i Ti! Sportski. Zdravo. Bezbedno." Omladina JAZAS-a Kragujevac sa partnerima Udruženje za društveni razvoj mladih "Interaktiv", Srednja škola ''Nikola Tesla'' Batočina i neformalnom grupom Mladi kreativci, realizuje projekat "Skini ljubičaste naočare".

 

Manifestacija će se održati na otvorenom 27. Aprila 2017. Godine na Karađorđevom trgu u Batočini, sa početkom u 12h. Cilj projekta je promovisanje zdravih i bezbednih stilova života mladima uzrasta 15-19 godina. Dostizanje cilja je osmišljeno kroz dva zadatka, organizovanje aktivnosti i programa za promociju bezbednosti u saobraćaju i organizovanje aktivnosti i programa zdravih stilova života i prevencije bolesti zavisnoti. Realizacija projekta podrazumeva vršnjačke edukacije na otvorenom, postavljanje improvizovane raskrsnice i poligona sa preprekama, različite oblike simulacija kretanja pod uticajem psihoaktivnih supsanci kao i simulacija saobraćajnih nezgoda.

Mladi će imati prilike da čuju od vršnjačkih edukatora šta je bezbednost u saobraćaju, kao i nešto više o činjenicama i mitovima o alkoholu i drugim psihoaktivnim supsatncama. Moći će da isprobaju simulacione naočare i improvizovani poligon. Moći će i da učestvuješ u online kvizu i dobiješ simbolične nagrade. Budući da projekat teži podizanju svesti mladih o štetnosti psihoaktivnih supsanci deliće se namenske brošure i kreirati fotografije kroz photobooth.

Pilot projekat „Iskorači i Ti! Sportski. Zdravo. Bezbedno.“ realizuje Krovna Organizacija Mladih Srbije, a finansira Ministarstvo omladine i sporta sa partnerima Antidoping agencija Republike Srbije i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Omladina JAZAS-a Kragujevac ima u planu da ovakve manifestacije nastavimo po srednjim školama u Kragujevcu i šire.