Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Milion dinara za projekte za mlade
 
 

Milion dinara za projekte za mlade

Pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi Stefan Nikezić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 12 udruženja kojima su, na osnovu Javnog konkursa, odobrena sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa, aktivnosti i manifestacija u oblasti omladinske politike.

 

Potpisivanju je prisustvovala Marija Đoković, koordinator Kancelarije za mlade. Iz budžeta grada za te namene je izdvojeno milion dinara. Grad Kragujevac u okviru podrške mladima u lokalnoj samoupravi svake godine izdvaja sredstva iz budžeta za promociju zdravih stilova života, podsticaj edukacije i kreativnosti kod mladih.

Iz godine u godinu broj udruženja i organizacija se uvećava i mladi apliciraju sa kreativnijim i interesantnijim projektima, rekao je Srefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika i dodao da očekuje uvećanje sredstava u narednoj godini. Na konkurs se javilo 13 nevladinih organizacija i udruženja, od kojih je dvanaest projekata ispunilo sve uslove konkursa.

Pored ekoloških projekata, projekata vezanih za edukaciju mladih u oblasti novinarstva i javnih nastupa, ove godine udruženja su dobila sredstva i za etno turizam, program primarne prevencije HIV infekcije ali i programe Udruženja studenata sa hendikepom.