Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Leto u gradu za decu i mlade 2017.
 
 

Leto u gradu za decu i mlade 2017.

Grad Kragujevac i ove godine realizuje program „Leto u gradu za decu i mlade“ od 03 jula do 31. avgusta. Program je namenjen za decu i mlade koji letnji raspust provode u Kragujevcu. Prilikom prijava prednost će imati deca i mladi iz socijalno ugroženih porodica, deca samohranog roditelja, deca iz hraniteljske porodice i porodice sa troje i više dece.

 

Na raspolaganju će im biti škole plivanja, vaterpola, košarke koje organizujemo u saradnji sa plivačkim klubovima i SC Park, razne edukativne radionice i tribine, koncerti, radionice za učenje engleskog i španskog jezika, besplatne projekcije u saradnji sa CINEPLEXXom Plaza. U saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom, organizujemo vodičku turu „Upoznajmo Kragujevac“ – koja je namenjena učenicima osnovnih i srednjih škola. Vodička tura za učenike osnovnih škola se realizuje panoramskim razgledanjem grada i posetom prvom otvorenom slatkovodnom akvarijumu u Srbiji na Prirodno-matematičkom fakultetu i Botaničkoj bašti.

Ova vodička tura će biti organizovana 7. i 26. jula, dok će 10. i 24. avgusta srednjoškolci biti upoznati sa međuratnim životom i izgradnjom Kragujevca kao i lokacijama vezanim za period Velikog rata, kada je predviđeno razgledanje Stare i Nove kolonije i Metinog brda. U saradnji sa Odredom izviđača “21.oktobar” Kragujevac, tokom avgusta organizujemo dvodnevni boravak u prirodi za decu uzrasta od 4-8 razreda osnovne škole.

Cilj akcije je promocija boravka u prirodi i interakcija sa istom. Gradska agencija za saobraćaj nudi razne akcijske popuste za učenike i studente i time daje podršku realizaciji programa “Leto u gradu za decu i mlade“ čime žele da omoguće učenicima i studentima da na lakši i jeftiniji način dođu do raznovrsnih sadržaja koji su im namenjeni tokom letnjeg raspusta. Sve aktivnosti u okviru programa „Leto u gradu za decu i mlade“su besplatne.

Prijavni formular se nalazi na sajtu grada Kragujevca (www.kragujevac.rs). Prijave za sve aktivnosti se podnose u prostorijama Kancelarije za mlade, ul: Save Kovačevića 5, radnim danima u periodu od 11 do 15č.

Sve informacije u vezi programa „Leto u gradu za decu i mlade“ možete dobiti na telefon 335-467 ili na mail Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');