Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Mural mladosti važan za mlade
 
 

Mural mladosti važan za mlade

Omladina JAZAS-a Kragujevac uz podršku partnera na lokalnom nivou Kancelarija za mlade Kragujevac, AIESEC Serbia i Udruženje za društveni razvoj mladih "Interaktiv" i Prva Tehnicka skola Kragujevac sprovodi projekat "Mural mladosti". Na zidu Prve tehničke škole 14. Oktobra 2017.

 

Godine u 10 časova počinje reazicaja murala. Dođite da se zabavimo i družimo, volonteri će pomagati u izradi murala, kao i promociji i informisanju zainteresovane prolaznike. Imaćete priliku da čujete zašto je važan Mural mladosti za mlade. Takođe, možete da čujete od organizacija šta to rade na lokalnom nivou. Na osnovu konkursa koji je bio raspisan od 2. do 30. septembra 2017. godine, odabran je crtež koji će se nalaziti na zidu. Pobedničkog crteža koji smo izabralije nacrtao je Luka Radovanović.

Cilj projekta je da podstakne prvi kontakt mladih i omladinskih organizacija  (KZM i omladinske organizacije) kako bi se povećala mobilnost mladih u Kragujevcu i okolini. Iako KZM i omladinski sektor imaju redovan sadržaj, mladi ne nalaze put do njih. Na ovaj način objekat će biti uređen i atraktivan za mlade, privući će veći broj aktivista u organizacije koje koriste KZM prostorije. Kroz promociju i veče društvenih igara ćemo takođe privući mlade korisnike. Ovaj projekat sporovodi resurs centar udruženje građana za socijalni razvoj Sunce u okviru programa MLADI SU ZAKON - Šumadijski i Pomoravski okrug, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Kontakt koordinatora: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli