Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Poziv za učešće na projektu „Aktivni mladi, sigurna budućnost“
 
 

Poziv za učešće na projektu „Aktivni mladi, sigurna budućnost“

Udruženje Interaktiv, uz podršku Grada Kragujevaca, sprovodi projekat „Aktivni mladi, sigurna budućnost“ koji ima za cilj da podstakne mlade na aktivno delovanje u zajednici. Tokom novembra i decembra biće organizovan niz aktivnosti koje za cilj imaju da se ojačaju kapaciteti mladih sticanjem veština za organizovanje omladinskih programa.

 

Projekat podrazumeva niz aktivnosti i to:

1. Okrugli sto na temu: „Uloga udruženja u lokalnoj zajednici“

Na događaju će se diskutovati o ulozi koju udruženja imaju u Kragujevcu, izazovima u radu, kao i predstaviti okvir za osnivanje i rad udruženja, ulozi Kancelarije za mlade i Omladinskog kluba; (treća nedelja novembra)

2. Program obuka – obuhvata niz radionica kojima se podiži kapaciteti mladih za razvoj aktivnosti, programa i projekata u zajednici.

Program obuhvata sledeće obuke:

 Glas mladih i omladinska participacija: jednodnevna radionica o metodologijama izražavanja mladih u zajednici, kao odgovor na potrebe ili probleme sa kojima se susreću; (treća nedelja novembra)

 Pisanje projekata: dvodnevni program tokom koga će učesnici naučiti kako da skiciraju i napišu osnovnu verziju projekta sa budžetom, uz instrukcije gde mogu naći informacije o fondovima; (treća nedelja novembra)

 Projektni menadžment: jednodnevna obuka kako pravilno sprovesti dobijeni predlog projekta; (četvrta nedelja novembra)

 Timski rad i tim bilding: jednodnevna obuka za uspešan rad u timu; (četvrta nedelja novembra)

 Trenerske veštine: dvodnevna opšta obuka uz mentorski rad kroz koje će učesnici steći veštine kako da pripreme i izvedu radionice za mlade. (peta nedelja novembra)

3. Studijska poseta Kragujevačkim udruženjima – obilazak uspešnih udruženja u Kragujevcu, razgovor i razmena iskustava u radu; (četvrta nedelja novembra)

4. Program podrške mladima koji žele da osnuju udruženje kroz mentoring u izradi osnivačke dokumentacije kao i podrška novim udruženjima u razvoju programa i aktivnosti kao i vođenju udruženja; (tokom novembra i decembra)

5. Realizacija mini akcija mladih – podrška u osmišljavanju i realizaciji aktivnosti za mlade od strane učesnika projekta uz finansiranje osnovnih troškova realizacije. (tokom decemnra) Sve aktivnosti su besplatne i namenjene mladima, starosti od 15 do 30 godina.

Realizacija aktivnosti će biti u popodnevnim časovima ili vikendom. Učesnicima obuka biće izdate potvrde o učešću u vidu certifikata.

Za više informacija posetite Kancelariju za mlade Kragujevac, radnim danima od 7.30 do 15.30 ili pisati mejlom na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Rok za prijavu je do 14. novembra u 12 časova. Nakon ovog perioda biće obavešteni odabrani učesnici aktivnosti.

Za prijavu popuniti obrazac u prilogu. Za prijavu popuniti sledeći obrazac: https://docs.google.com/forms/d/1dlzS25xXStfnlYL3Lxlwc4Yrnq3Qng159S_LBksiEjY/prefill

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');