Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad mladih Kako doći do najinteresantnijih zanimanja iz oblasti finansija?
 
 

Kako doći do najinteresantnijih zanimanja iz oblasti finansija?

Iako svake godine širom Srbije fakultete upiše nekoliko hiljada budućih ekonomista, zanimanja u oblasti finansija i bankarstva su i dalje jedna od najtraženijih profesija, kako u svetu, tako i kod nas. Pronalaženje posla u praksi ipak izgleda drugačije, pa mladi neretko čekaju i dve godine po završetku formalnog obrazovanja na posao u struci.

 

Nacionalni projekat Budućnost #za5 želi da inspiriše mlade ljude širom Srbije da na vreme počnu da razmišljaju o svojoj budućnosti u svetu biznisa i da ih motiviše da usavršavaju znanja i veštine potrebne za ostvarenje poslovnih ambicija. Kao prva aktivacija na projektu, realizuju se predavanja Poslovi #za5, gde će menadžeri i menadžerke domaćih i internacionalnih kompanija, čiji su nazivi zanimanja na engleskom jeziku, ispričati svim zainteresovanim mladim ljudima šta oni zapravo rade i kako su dospeli na pozicije na kojima jesu.

Treće po redu predavanje Poslovi #za5 održaće se u sredu, 27. februara 2019. godine u 16h na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu. Neki od najuspešnijih ekonomista i bankara u Srbiji (i šire) koji će predstaviti moderna zanimanja u oblasti finansija i svoj razvojni put su:

Milka Todorović, Finance Director (Telenor banka)

Aleksandar Nenkov, Key Restructuring Manager (Societe Generale)

ovana Nikolić, Regional Finance Manager (Mace)

Levan Pivnevi, Regional waste management systems financial, sustainability & enforcement senior expert (BrooksHannas & Partners)

Svi zaniteresovani mladi se za interaktivno predavanje o zanimanjima u oblasti finansija mogu prijaviti na sledećem linku: http://bit.ly/Posloviza5Vol3.

Nosioci projekta su srednjoškolci okupljeni u organizaciji „Unija srednjoškolaca Srbije“ i studenti organizacije „Centar E8“, uz organizacionu i PR podršku agencije „V+O Communication“. Projekat je podržan od strane Coca-Cola Fondacije i Ministarstva omladine i sporta.